De digital nomad

Wat is een digital nomad?

wat is een digital nomad

Een digital nomad is iemand die ervoor gekozen heeft zijn normale bestaan achter zich te laten. De digital nomad (of in het Nederlands ook wel digitale nomade genoemd) reist als een nomade over de wereld en werkt hierbij via het internet.

Plaatsonafhankelijk werken

Digital nomads werken plaatsonafhankelijk. Dit betekent dat het niet uitmaakt waar op de wereld ze zich bevinden, als ze maar beschikking hebben tot datgeen dat ze nodig hebben om hun werk goed uit te voeren. Denk hierbij aan een laptop en goed werkend internet. Lees meer over de uitrusting van een digital nomad.

Zijn ze altijd freelancer?

Digital nomads kunnen als freelancer (ZZP’er) werken, maar kunnen ook gewoon in loondienst zijn. In dit laatste geval moet je wel veel geluk hebben met een vrijdenkende baas. Je hebt niet alleen te maken met een andere locatie waarvandaan je werkt, maar vaak ook met een andere tijdzone. Waardoor meetings lastiger te plannen zullen zijn en werktijden zullen verschillen. Gelukkig zijn er steeds meer werkgevers die de voordelen zien van plaatsonafhankelijk werken en hun werknemers de vrijheid geven. Zo is gebleken dat werknemers die geen 9-5 verplichting hebben vaak efficiënter werken.

Als freelancer zijn er een hoop skills en vaardigheden die geschikt kunnen zijn om op afstand te doen, ontdek hier de meest voorkomende beroepen van digital nomads.

Verschil tussen een digital nomad en een freelancer

Een digital nomad is iemand die locatie-onafhankelijk werkt en vaak reist terwijl hij of zij werkt. Een freelancer is iemand die werkt als zelfstandige en projecten aanneemt van verschillende opdrachtgevers. Een digital nomad kan ook freelancer zijn, maar niet alle freelancers zijn digital nomads.

Digital “nomad”

Digital nomad is een breed begrip geworden, aangezien vele na een tijd toch een vaste plek kiezen om te wonen. Hierbij werken ze nog altijd plaatsonafhankelijk en hoeven ze niet naar kantoor. Sommige gaan zelfs weer terug naar huis en blijven op afstand werken. Dan ben je natuurlijk meer een freelancer zoals we ze al langer kennen.

Vrijheid

De voornaamste reden voor mensen om een digital nomad te worden is de vrijheid die het geeft in welk opzicht dan ook.

Vrijheid om:

  • De wereld te ontdekken
  • Niet vast te zitten aan één werkplek
  • Zelf je dag in te delen
  • Los te komen uit de sleur
  • Een nieuw bestaan op te bouwen
  • Dichter bij jezelf te komen
  • Te reconnecten met de natuur
  • etc.

Kortom te werken waar en wanneer je wilt, en te leven hoe en waar je wilt.

Digital nomad worden?

Het lijkt een hele grote stap, maar de grootste stap is jezelf de vrijheid te geven om de sprong te wagen.

Duizenden mensen zijn je voorgegaan die hebben laten zien dat het werkt en dat je er gelukkig van kunt worden. Ontdek hoe je een digital nomad wordt.

Blijf up to date.

Ontvang exclusieve content zoals events, aanbiedingen & notificaties van nieuwe posts.