Backpacks zijn een essentieel onderdeel van het leven van reizigers en digital nomads. Er is echter zoveel keuze dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. We helpen je graag met de keuze voor een geschikte backpack.

Hoe kies je een backpack?

Een goede backpack heeft niet alleen ruimte voor al je spullen, maar is ook handig in gebruik en zorgt voor comfort en ondersteuning tijdens het dragen. Er zijn veel verschillende backpacks beschikbaar en het kan lastig zijn te bepalen welke het beste bij je behoeften past. Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen bij de keuze.

Maat en capaciteit

Een van de belangrijkste keuzes bij een backpack is de grootte. Je wilt genoeg ruimte hebben voor al je spullen, maar als de backpack te groot is kan hij te zwaar worden om comfortabel te dragen. De pasvorm en verstelbaarheid is daarbij dus ook erg belangrijk.

Maar hoeveel spullen heb je nodig? Een goede vuistregel is dat je voor zo’n 10 dagen schone kleding nodig hebt. Lees meer over wat je allemaal nodig hebt op reis.
Kies voor een backpack die je uitdaagt om efficiënt te pakken en overbodige zaken thuis te laten. De meeste mensen die voor het eerst voor een langere tijd naar het buitenland gaan nemen teveel onnodige spullen mee.

De grotere backpacks beginnen bij zo’n 60 liter, waarbij de middelmaat tussen de 50 en 60 liter ligt. We vertellen je graag de beste opties binnen beide groepen.

Beste backpacks vanaf 60 liter
Beste backpacks onder de 60 liter

Materiaal en duurzaamheid

Een backpack krijgt veel te verduren tijdens een reis. Je wilt een backpack kiezen die lang meegaat en een goede investering is op lange termijn. Door te kiezen voor een backpack gemaakt van sterke en duurzame materialen is deze beter bestand tegen slijtage en scheuren.

Wat is goed materiaal voor een backpack? Zowel nylon en polyester zijn goede keuzes. Polyester backpacks zijn vaak betaalbaarder dan nylon backpacks, maar kunnen iets zwaarder zijn.

Gewicht

Het lege gewicht van je backpack heeft grote invloed op het uiteindelijke gewicht van je volle backpack op reis. Het is goed om bij backpacks die je op het oog hebt te kijken naar het gewicht, zodat je deze gemakkelijk kunt dragen.
Je wilt echter wel dat de backpack sterk genoeg is om al je spullen veilig te houden, dus ga niet puur af op gewicht maar ook op het materiaal. Een nylon backpack met aluminium frame is bijvoorbeeld erg licht en is ook nog eens super sterk! 

Comfort en gebruiksvriendelijkheid

Met comfort bedoelen we hoe goed je de backpack voor langere tijd op je rug kunt hebben, voor bijvoorbeeld hikes of als je lang onderweg bent naar je volgende bestemming. Dingen waar je hierbij op wilt letten zijn de verstelbaarheid op je lengte,  een gevoerde rug en schouderbanden die zich aanpassen aan je lichaamsvorm en gewicht.

Naast comfort is gebruiksvriendelijkheid erg belangrijk. je zult vaak uit je tas leven waarbij het design van je backpack een wereld van verschil gaat maken. Zo is de grootste tip om te kiezen voor een backpack die je niet alleen vanaf de bovenkant open kunt maken maar ook van de voorkant. Hierdoor kun je altijd overal gemakkelijk bij. 

Hiernaast raden we ook aan gebruik te maken van packing cubes. Dit zijn als het ware kleinere tasjes die je in je backpack gebruikt. Hierdoor heb je meer overzicht en kun je je spullen per soort verdelen. Ontdek meer over packing cubes.

Merk

Onder backpacks zijn er een aantal grote merken. Alhoewel kiezen voor een groter merk niet altijd beter betekent, is de reputatie van enkele merken onbetwist. Met een keuze voor deze merken weet je eigenlijk altijd dat je goed zit, ongeacht het type. Onze favorieten merken zijn:

Nomad
North Face
Osprey
Deuter
Lowe Alpine

We raden het niet af om voor een kleiner merk te kiezen, alleen is het dan goed om iets meer onderzoek te doen naar de specifieke tas.

Prijs

De verkeerde backpack kan voor zowel irritatie zorgen als rugproblemen. Het is dus niet aan te raden hierop te besparen. Een hoogwaardige backpack is daarnaast duurzamer want deze gaat langer mee. Uiteindelijk kun je dus zelfs besparen op een iets duurdere backpack. Mocht je vanwege budgetredenen toch gaan voor een goedkopere backpack delen we hier de beste budget backpacks met je.

Extra functies

Er zijn backpacks met extra functionaliteiten zoals zakken voor een drinkfles, mogelijkheden om wandelstokken vast te maken, compressieriemen en een regenhoes ter bescherming tegen de regen. Bepaal voor jezelf wat voor activiteiten je gaat ondernemen en bepaal zo welke functies relevant zijn. We raden in ieder geval aan een backpack te kiezen met regenhoes of deze los aan te schaffen.

Kortom, bij het kiezen van de juiste backpack zijn er veel factoren om rekening mee te houden. Overweeg zorgvuldig welke functies en eigenschappen voor jou het belangrijkst zijn en kies een backpack die bij jouw behoeften past.

Blijf up to date.

Ontvang exclusieve content zoals events, aanbiedingen & notificaties van nieuwe posts.