Uitrusting

Beste laptops voor digital nomads

Top 10 laptops voor digital nomads

1. MacBook Pro (2023)

 • 1.600 gram

 • 14 inch

 • Tot 12 uur

 • Vanaf € 2.229,-

2. MacBook Air (2022)

 • 1.240 gram

 • 13.6 inch

 • Tot 18 uur

 • Vanaf € 1.299,-

3. Asus Zenbook

 • 1.400 gram

 • 14.0 inch

 • Tot 8 uur

 • Vanaf € 1.309,-

4. Microsoft Surface Pro 9

 • 879 gram

 • 13.0 inch

 • Tot 15.5 uur

 • Vanaf € 1.299,-

5. Acer Chromebook

 • 2.310 gram

 • 14.0 inch

 • Tot 12.5 uur

 • Vanaf € 429,-

6. Lenovo Ideapad Flex 5

 • 1.500 gram

 • 14.0 inch

 • Tot 10 uur

 • Vanaf € 964,-

7. Acer Aspire 5

 • 2.370 gram

 • 14.0 inch

 • Tot 11 uur

 • Vanaf € 799,-

8. Asus Vivobook

 • 1.700 gram

 • 15.6 inch

 • Tot 7 uur

 • Vanaf € 599,-

9. Acer Spin 5

 • 1.300 gram

 • 14.0 inch

 • Tot 14.5 uur

 • Vanaf € 1.600,-

10. HP Elite Dragonfly

 • 1.900 gram

 • 13.5 inch

 • Tot 14 uur

 • Vanaf € 2.018,-

Hoe kies je een goede laptop als digital nomad?

Op basis van een negental criteria hebben een top 10 samengesteld van laptops die het meest geschikt zijn voor digital nomads. De criteria zijn als volgt en wegen niet allemaal even zwaar in de ranking. 

1. Grootte/draagbaarheid
2. Batterijduur
3. Prestaties
4. Betrouwbaarheid
5. Prijs
6. Scherm
7. Duurzaamheid
8. Beveiliging
9. Ondersteuning

Daarnaast is het afhankelijk van je werkzaamheden welke laptop het meest geschikt is voor jou.

1. Macbook Pro

 

De MacBook Pro is een uitstekende keuze voor digital nomads vanwege zijn krachtige prestaties, lange batterijduur en slanke ontwerp. De Macbook Pro scoort als volgt op onze gestelde criteria:

Grootte/draagbaarheid  ★★★★

Beschikbaar in meerdere formaten en redelijk licht van gewicht. Tel daarbij het slanke ontwerp op en de MacBook Pro is perfect om mee te nemen tijdens het reizen. 

Batterijduur ★★★★★

De MacBook Pro heeft een van de beste accu’s op de markt. Enkele versies gaan tot wel 20 uur mee op een volle accu. Hiermee kun je gemakkelijk heel de dag productief werken zonder afhankelijk te zijn van een oplaadpunt.

Prestaties ★★★★★

Met een krachtige processor en goede grafische kaart kan de MacBook Pro alle werkzaamheden aan, inclusief veeleisende taken zoals videobewerking en 3D-modellering. 

Betrouwbaarheid ★★★★★

macOS is een betrouwbaar besturingssysteem dat veel wordt gebruikt door professionals in allerlei industrieën. Zo heb je minder kans op problemen onderweg.

Prijs ★☆☆☆☆

De MacBook Pro is zeker niet de goedkoopste optie. Het is zelfs een van de duurste opties. Het is goed om voor jezelf de afweging te maken of de vele pluspunten de prijs rechtvaardigen. 

Scherm ★★★★★

Met een hoge resolutie Retina-display is de MacBook Pro fijn voor je ogen en kun je alle soort werkzaamheden uitvoeren. Het scherm kan daarnaast vrij fel, wat buiten werken ook mogelijk maakt.

Duurzaamheid ★★★★★

Met een sterke aluminium behuizing is de MacBook Pro bestand tegen lichte schokken en stoten. Ook hebben MacBooks niet vaak technische problemen. Hierdoor gaat je laptop langer mee, wat een stuk duurzamer is. Daarnaast worden nieuwe MacBooks deels gemaakt met gerecycled materiaal. In 2030 heeft Apple zichzelf het doel gesteld om een klimaatimpact van 0 te hebben.

Beveiliging ★★★★☆

De MacBook Pro maakt gebruik van de nieuwste toegangsbeveiliging methodes zoals een vingerafdrukscanner. Daarnaast is Apple bezig met het implementeren met gezichtsherkenning zoals bekend van telefoons. Ook zijn je gegevens veilig, zo is de opslagschijf van een MacBook Pro voorzien van hardwaresleutels en encryptie zodat niemand zomaar bij je bestanden kan.

Ondersteuning ★★★★☆

De ondersteuning vanuit Apple wordt doorgaans als prettig ervaren. De standaard garantie is echter wel maar 1 jaar. Apple biedt een AppleCare+ verzekering waarmee je tot 3 jaar verzekerd bent en voorrang krijgt bij contact.

2. Macbook Air

 

De MacBook Air is een populaire keuze voor digital nomads vanwege zijn draagbaarheid, batterijduur en prestaties. De Macbook Air scoort als volgt op onze gestelde criteria:

Grootte/draagbaarheid  ★★★★★

De MacBook Air is ontworpen met draagbaarheid in gedachten. Het is een van de lichtste en dunste laptops op de markt.

Batterijduur ★★★★☆

De MacBook Air heeft een uitstekende batterijduur. Afhankelijk van het model en het gebruik kan de batterij tot wel 12 uur meegaan.

Prestaties ★★★☆☆

De Macbook Air heeft een krachtige processor en voldoende RAM om soepel te kunnen multitasken. Voor het lichte gewicht lever je echter wel iets in op prestaties, waardoor de Macbook Air voor enkele beroepen minder geschikt is.

Betrouwbaarheid ★★★★★

MacOS is een betrouwbaar besturingssysteem dat veel wordt gebruikt door professionals in allerlei industrieën. Zo heb je minder kans op problemen onderweg.

Prijs ★★★☆☆

De MacBook Air licht qua prijs hoger dan gemiddeld. 

Scherm ★★★★★

Met een hoge resolutie Retina-display is de MacBook Air fijn voor je ogen en kun je alle soort werkzaamheden uitvoeren. Het scherm van de MacBook Air biedt daarnaast ook ondersteuning voor True Tone-technologie, wat betekent dat het de kleurtemperatuur aanpast aan de omgevingsverlichting om een natuurlijker kijkervaring te bieden. Dit is vooral handig wanneer je je laptop buiten of in verschillende verlichtingsomstandigheden gebruikt.

Duurzaamheid ★★★★★

De MacBook Air is stevig gebouwd en kan goed tegen dagelijks gebruik en reizen. Het heeft een solide aluminium behuizing en een duurzaam toetsenbord.

Beveiliging ★★★★☆

De MacBook Air biedt verschillende beveiligingsfuncties om je gegevens en privacy te beschermen zoals versleutelde gegevens, wachtwoorden, Touch ID en Face ID.

Ondersteuning ★★★★☆

De ondersteuning vanuit Apple wordt doorgaans als prettig ervaren. De standaard garantie is echter wel maar 1 jaar. Apple biedt een AppleCare+ verzekering waarmee je tot 3 jaar verzekerd bent en voorrang krijgt bij contact.

3. Asus Zenbook

 

De Asus ZenBook-serie is populair onder digital nomads vanwege de draagbaarheid, prestaties en betrouwbaarheid. De Asus Zenbook scoort als volgt op onze gestelde criteria:

Grootte/draagbaarheid  ★★★★★

De ZenBook-serie staat bekend om zijn slanke en lichtgewicht ontwerp, waardoor het gemakkelijk is om mee te nemen tijdens het reizen.

Batterijduur ★★★☆☆

De accu van de Asus Zenbook gaat zo’n 8 uur mee.

Prestaties ★★★★☆

De meeste Asus ZenBooks zijn uitgerust met krachtige processors, voldoende RAM en snelle opslagmogelijkheden, zoals SSD’s. Dit zorgt voor goede prestaties en soepele multitasking, waardoor je efficiënt kunt werken, zelfs met veeleisende taken zoals beeldbewerking of softwareontwikkeling.

Betrouwbaarheid ★★★★☆

Bij de Asus Zenbook heb je, afhankelijk van het model, de keuze uit Windows en Chrome OS. Beide betrouwbare besturingssystemen. 

Prijs ★★★☆☆

De Asus Zenbook is een laptop in het hogere segment, wat terug te zien is aan de prijs. 

Scherm ★★★★★

De Asus ZenBook-serie biedt schermen met een hoge resolutie en goede kleurweergave.

Duurzaamheid ★★★★★

Asus Zenbooks zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals aluminiumlegeringen voor de behuizing, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en robuustheid van de laptops.

Beveiliging ★★★★☆

Asus ZenBooks bieden beveiligingsfuncties zoals vingerafdruksensoren en gezichtsherkennings-technologie voor het veilig ontgrendelen van je laptop. Daarnaast worden er regelmatig beveiligingsupdates uitgebracht om eventuele kwetsbaarheden aan te pakken.

Ondersteuning ★★★★☆

Asus biedt verschillende ondersteuningskanalen voor gebruikers van Asus ZenBook-laptops. Dit omvat een ondersteuningswebsite, klantenservice en community forums.

4. Microsoft Surface Pro 9

 

De Microsoft Surface Pro 9 is een krachtige en veelzijdige laptop die zeer geschikt is voor digital nomads. De Microsoft Surface Pro 9 scoort als volgt op onze gestelde criteria:

Grootte/draagbaarheid  ★★★★★

De Surface Pro 9 is een 2-in-1 apparaat dat dienst kan doen als een laptop en als een tablet. Het heeft een slank en licht ontwerp.

Batterijduur ★★★★★

De accu van de Microsoft Surface Pro 9 gaat tot wel 15,5 uur mee!

Prestaties ★★★★☆

De Surface Pro 9 wordt aangedreven door krachtige hardware, waaronder de nieuwste generatie Intel-processors. Hierdoor kun je probleemloos multitasken, zware applicaties uitvoeren en veeleisende taken uitvoeren.

Betrouwbaarheid ★★★★☆

Microsoft heeft aanzienlijke inspanningen geleverd om de betrouwbaarheid van hun apparaten te verbeteren en feedback van gebruikers te integreren om de producten te verfijnen.

Prijs ★★★☆☆

De Microsoft Surface Pro 9 is een laptop in het hogere segment, wat terug te zien is aan de prijs. 

Scherm ★★★★★

Het touchscreen van de Surface Pro 9 is zeer responsief en ondersteunt zowel aanraking als de Surface Pen. Dit is vooral handig voor digitale nomads die creatief werk willen doen, notities willen maken of graag met een pen werken voor precisietaken.

Duurzaamheid ★★★★★

De Surface Pro-modellen zijn erg duurzaam en worden geprezen om hun stevige behuizing en hoogwaardige materialen.

Beveiliging ★★★★☆

Met onder andere Windows-beveiliging, Windows Hello, BitLocker-gegevensversleuteling en Device Guard ben je goed beveiligd tegen gevaren.

Ondersteuning ★★★★☆

Microsoft biedt regelmatig software-updates en heeft verschillende ondersteuningsmiddelen. Dit omvat online bronnen zoals handleidingen, probleemoplossers en forums, evenals directe ondersteuning via chat, telefoon of e-mail.

5. Acer Chromebook

 

Een Acer Chromebook kan een geschikte keuze zijn voor digital nomads vanwege de prijs, batterijduur en gebruiksgemak. De Acer Chromebook scoort als volgt op onze gestelde criteria:

Grootte/draagbaarheid  ★★★☆☆

De Acer Chromebooks zijn slank, maar wel iets aan de zware kant vergeleken met andere opties in onze lijst.

Batterijduur ★★★★☆

De accu van de Acer Chromebooks gaat tot 12,5 uur mee, wat erg lang is in deze prijsklasse.

Prestaties ★★★☆☆

De meeste Acer Chromebooks worden geleverd met 4 GB of 8 GB RAM werkgeheugen, wat voldoende is voor dagelijkse taken. Als je van plan bent zwaardere taken uit te voeren, zoals het bewerken van foto’s of video’s, kun je overwegen om een model te kiezen met 8 GB RAM of meer.

Betrouwbaarheid ★★★★☆

Chromebooks draaien op het Chrome OS-besturingssysteem van Google. Dit besturingssysteem is lichtgewicht en gebruiksvriendelijk, met een intuïtieve interface die is gericht op webgebaseerde applicaties en services.

Prijs ★★★★★

Een van de kenmerken van Acer Chromebooks is dat deze zeer scherp geprijsd zijn. 

Scherm ★★☆☆☆

Over het algemeen biedt het scherm van de Acer Chromebook een goede basiservaring voor algemene computertaken en dagelijks gebruik, maar als je een hogere resolutie of touchscreen-functionaliteit wilt, zijn er andere modellen beschikbaar om te overwegen.

Duurzaamheid ★★★☆☆

De Acer Chromebook heeft over het algemeen een stevige constructie. De behuizing is meestal gemaakt van duurzaam plastic of een combinatie van plastic en metaal. Hoewel het niet de meest premium bouwkwaliteit heeft in vergelijking met sommige high-end laptops, is het ontworpen om bestand te zijn tegen alledaagse slijtage en de gebruikelijke draagbaarheid.

Beveiliging ★★★★☆

De Acer Chromebook biedt een goede mate van beveiliging dankzij het Chrome OS-besturingssysteem en de ingebouwde beveiligingsfuncties zoals een beveiligde opstartfunctie en ingebouwde virusbescherming.

Ondersteuning ★★★★☆

Acer biedt doorgaans 1 jaar garantie, technische ondersteuning en heeft verschillende community-forums.

6. Lenovo Ideapad Flex 5

 

De Lenovo IdeaPad Flex 5 is een geschikte laptop voor digital nomads dankzij zijn veelzijdigheid. De IdeaPad flex 5 scoort als volgt op onze gestelde criteria:

Grootte/draagbaarheid  ★★★★☆

De IdeaPad Flex 5 is ontworpen met draagbaarheid in gedachten. Het heeft een dun en licht ontwerp, waardoor het gemakkelijk in een rugzak of laptoptas past.

Batterijduur ★★★★☆

De Lenovo IdeaPad Flex 5 heeft een sterke accu en een maximale batterijduur van 10 uur.

Prestaties ★★★★☆

De Lenovo IdeaPad Flex 5 heeft krachtige specificaties die zorgen voor soepele prestaties bij het uitvoeren van verschillende taken, zoals het bewerken van documenten, het maken van presentaties, het surfen op internet en het uitvoeren van lichte grafische taken.

Betrouwbaarheid ★★★★☆

De Lenovo Ideapad Flex 5 wordt meestal geleverd met Windows 10 als het vooraf geïnstalleerde besturingssysteem. Windows 10 is een veelgebruikt en populair besturingssysteem van Microsoft, dat een breed scala aan functies en compatibiliteit biedt met software en hardware.

Prijs ★★★★☆

De Lenovo IdeaPad Flex 5 is scherp geprijsd, kijkende naar de functionaliteiten en prijzen van concurrenten.  

Scherm ★★★★☆

De Flex 5 heeft meestal een IPS (In-Plane Switching) LCD-scherm. IPS-schermen bieden brede kijkhoeken, levendige kleuren en goede beeldkwaliteit.

Duurzaamheid ★★★★☆

De Flex 5 heeft meestal een behuizing gemaakt van kunststof en/of aluminium, afhankelijk van het specifieke model. Aluminium behuizingen zijn vaak duurzamer en bieden meer stevigheid, terwijl kunststof behuizingen lichter kunnen zijn.

Beveiliging ★★★★☆

De Lenovo Ideapad Flex 5 biedt verschillende beveiligingsfuncties om de privacy en gegevens van gebruikers te beschermen. Dit bestaat onder andere uit biometrische authenticatie en regelmatige beveiligingsupdates.

Ondersteuning ★★★★☆

Lenovo biedt verschillende ondersteuningskanalen voor de Ideapad Flex 5, waarmee je technische hulp, informatie en oplossingen kunt krijgen.

7. Acer Aspire 5

 

De Lenovo IdeaPad Flex 5 is een geschikte laptop voor digital nomads dankzij zijn veelzijdigheid. De IdeaPad flex 5 scoort als volgt op onze gestelde criteria:

Grootte/draagbaarheid  ⭐⭐

De IdeaPad Flex 5 is ontworpen met draagbaarheid in gedachten. Het heeft een dun en licht ontwerp, waardoor het gemakkelijk in een rugzak of laptoptas past.

Batterijduur ⭐⭐

De Lenovo IdeaPad Flex 5 heeft een sterke accu en een maximale batterijduur van 10 uur.

Prestaties ⭐⭐⭐⭐

De Lenovo IdeaPad Flex 5 heeft krachtige specificaties die zorgen voor soepele prestaties bij het uitvoeren van verschillende taken, zoals het bewerken van documenten, het maken van presentaties, het surfen op internet en het uitvoeren van lichte grafische taken.

Betrouwbaarheid ⭐⭐⭐⭐

De Lenovo Ideapad Flex 5 wordt meestal geleverd met Windows 10 als het vooraf geïnstalleerde besturingssysteem. Windows 10 is een veelgebruikt en populair besturingssysteem van Microsoft, dat een breed scala aan functies en compatibiliteit biedt met software en hardware.

Prijs ⭐⭐⭐⭐

De Lenovo IdeaPad Flex 5 is scherp geprijsd, kijkende naar de functionaliteiten en prijzen van concurrenten.  

Scherm ⭐⭐⭐⭐

De Flex 5 heeft meestal een IPS (In-Plane Switching) LCD-scherm. IPS-schermen bieden brede kijkhoeken, levendige kleuren en goede beeldkwaliteit.

Duurzaamheid ⭐⭐⭐⭐

De Flex 5 heeft meestal een behuizing gemaakt van kunststof en/of aluminium, afhankelijk van het specifieke model. Aluminium behuizingen zijn vaak duurzamer en bieden meer stevigheid, terwijl kunststof behuizingen lichter kunnen zijn.

Beveiliging ⭐⭐⭐⭐

De Lenovo Ideapad Flex 5 biedt verschillende beveiligingsfuncties om de privacy en gegevens van gebruikers te beschermen. Dit bestaat onder andere uit biometrische authenticatie en regelmatige beveiligingsupdates.

Ondersteuning ⭐⭐⭐⭐

Lenovo biedt verschillende ondersteuningskanalen voor de Ideapad Flex 5, waarmee je technische hulp, informatie en oplossingen kunt krijgen.

Blijf up to date.

Ontvang exclusieve content zoals events, aanbiedingen & notificaties van nieuwe posts.